Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(45)
Forma i typ
Książki
(45)
Poradniki i przewodniki
(9)
Publikacje fachowe
(3)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(36)
dostępne
(25)
wypożyczone
(8)
Placówka
Wypożyczalnia
(32)
Biblioteka Międzywydziałowa
(5)
Biblioteka WEiZ
(9)
Biblioteka WWFiF
(23)
Autor
Sowietow Michaił (1976- )
(7)
Kristen Roman
(6)
Dobek-Ostrowska Bogusława (1955- )
(3)
Benedikt Antoni
(2)
Cantieni Benita
(2)
Kaszkur Zuzanna
(2)
Rebel Günther (1945- )
(2)
Sosnowska Aneta
(2)
Sztejnberg Aleksander
(2)
Śliwa Anna (1963- )
(2)
Śnieciński Marek (1958- )
(2)
Alichniewicz Anna
(1)
Arndt Roland
(1)
Barański Jarosław
(1)
Biernat Jadwiga (1944- )
(1)
Bishop George D
(1)
Bożek Dagmara (1986- )
(1)
Burton Celia
(1)
Całus Edmund
(1)
Chrząszcz Mateusz
(1)
Ciekot-Roczon Karolina
(1)
Dalecka Marzena
(1)
Dykier Monika
(1)
Ehret Arnold (1866-1922)
(1)
Ehret Arnold (1866-1922). Tak mówi żołądek
(1)
Ehret Arnold (1866-1922). Tragedia ludzkiego żywienia
(1)
Eisler-Mertz Christiane
(1)
Felczak Katarzyna
(1)
Fiodorow Patrycja
(1)
Graham Douglas N. (1953- )
(1)
Hall Judith A
(1)
Hillebrecht Maitri
(1)
Jarmuła Anna
(1)
Kiełczyńska-Chrząszcz Olga
(1)
Knapp Mark L. (1938- )
(1)
Kobjoll Klaus
(1)
Kropaczewski Krzysztof
(1)
Laughin Andrew
(1)
Michael Norma
(1)
Mielnik Izabela
(1)
Müller Roland
(1)
Niestroj Irmgard
(1)
Ociepka Beata (1964- )
(1)
Ososko Urszula
(1)
Patenaude Frédéric
(1)
Rupper Peter
(1)
Skałecka Natasza
(1)
Sorlin Pierre (1933- )
(1)
Soróbka Tomasz
(1)
Stankiewicz Janina (1944- )
(1)
Steciwko Andrzej (1950-2012)
(1)
Szaroch Irena
(1)
Szymbor Jerzy
(1)
Talarski Jarosław
(1)
Tarnacka Beata
(1)
Thompson John B
(1)
Tomczak Hanna
(1)
Truk Christopher (1942- )
(1)
Tuz Adam
(1)
Warner Tony
(1)
Waszyński Edmund (1929- )
(1)
Weir Alison (1951- )
(1)
Wiszniowski Robert
(1)
Witek Ewelina
(1)
Śliwa Leszek (1967- )
(1)
Śliwa Leszek (tłumacz)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(6)
2010 - 2019
(12)
2000 - 2009
(19)
1990 - 1999
(8)
Okres powstania dzieła
2001-
(14)
Kraj wydania
Polska
(45)
Język
polski
(45)
Odbiorca
Lekarze
(2)
Szkoły wyższe
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura angielska
(1)
Temat
Dieta witariańska
(9)
Komunikacja społeczna
(6)
Zdrowe odżywianie
(6)
Medycyna niekonwencjonalna
(5)
Komunikacja niewerbalna
(4)
Środki masowego przekazu
(4)
Dieta oczyszczająca
(3)
Głodówka lecznicza
(3)
Odżywianie
(3)
Fizjoterapia
(2)
Higiena
(2)
Komunikacja wewnętrzna
(2)
Reklama
(2)
Skóra (anatomia)
(2)
Trawienie (fizjologia)
(2)
Układ pokarmowy
(2)
Wegetarianizm
(2)
Zdrowy styl życia
(2)
Żywność
(2)
Aktywność fizyczna
(1)
Akupresura
(1)
Asertywność
(1)
Business Process Reengineering (metoda)
(1)
Choroby kobiece
(1)
Choroby ludzi
(1)
Dieta niskotłuszczowa
(1)
Dietetyka
(1)
Dziewczęta
(1)
Flora bakteryjna jelit
(1)
Gesty
(1)
Gimnastyka
(1)
Gimnastyka korekcyjna
(1)
Globalizacja
(1)
Homeopatia
(1)
Jakość życia
(1)
Jane Grey (królowa Anglii ; 1537-1554)
(1)
Kobiety
(1)
Komunikacja interpersonalna
(1)
Komunikacja marketingowa
(1)
Komunikacja wizualna
(1)
Kręgosłup
(1)
Kuchnia wegańska
(1)
Leczenie dietą
(1)
Lekarze ogólni
(1)
Lekarze rodzinni
(1)
Manipulacja (psych.)
(1)
Marketing
(1)
Marketing polityczny
(1)
Masaż
(1)
Medycyna energetyczna
(1)
Miednica
(1)
Motywacja pracy
(1)
Organizacje
(1)
Perswazja
(1)
Polityka
(1)
Prezentacje i wystąpienia
(1)
Przedsiębiorstwa
(1)
Psychofizjologia
(1)
Psychologia lekarska
(1)
Public relations
(1)
Reengineering (metoda)
(1)
Rehabilitacja medyczna
(1)
Samowychowanie
(1)
Socjologia
(1)
Starzenie się
(1)
Stosunki interpersonalne
(1)
Sukces
(1)
Systemy informatyczne zarządzania
(1)
Twarz
(1)
Układ krążenia
(1)
Układ oddechowy
(1)
Układ płciowy
(1)
Weganizm
(1)
Woda
(1)
Zachowania prozdrowotne
(1)
Zarządzanie projektami
(1)
Zdrowie fizyczne
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Temat: czas
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Wielka Brytania
(1)
Gatunek
Poradnik
(9)
Wydawnictwa popularne
(9)
Podręczniki akademickie
(7)
Podręcznik
(5)
Poradniki
(3)
Jadłospis
(1)
Opracowanie
(1)
Powieść historyczna
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(12)
Kulinaria
(2)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
45 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Klasyka Uzdrawiania)
Tytuł oryginału: Mucusless diet healing system ; Thus speaketh the stomach ; The tragedy of nutrition.
Indeks.
SYSTEM LECZENIA DIETĄ BEZŚLUZOWĄ Szkic biograficzny profesora Arnolda Ehreta Rozdział I. Ogólne zasady wstępne Rozdział II. Choroby utajone, ostre i przewlekle nie są już zagadką Rozdział III. Diagnoza Rozdział IV. Diagnoza (kontynuacja) Rozdział V. Wzór na życie Rozdział VI. Nowa fizjologia Rozdział VII. Nowa fizjologia - Pokarm wysokobialkowy Rozdział VIII. Nowa fizjologia - Skład krwi Rozdział IX. Nowa fizjologia - Krwiotwórstwo Rozdział X. Krytyka pozostałych systemów leczenia oraz bezstronne, obiektywne recenzje Rozdział XI. Nieporozumienie w dziedzinie dietetyki (Część 1) Rozdział XII. Nieporozumienie w dziedzinie dietetyki (Część 2) Rozdział XIII. Nieporozumienie w dziedzinie dietetyki (Część 3) Rozdział XD7. Tabele Ragnara Berga Rozdział XV. Dieta przejściowa (Część 1) Rozdział XVI. Dieta przejściowa (Część 2) Rozdział XVII. Kucharskie przepisy niskośluzowe Rozdział XVIII. Poszczenie (Część 1) Rozdział XIX. Poszczenie (Część 2) Rozdział XX. Poszczenie (Część 3) Rozdział XXI. Poszczenie (Część 4) Rozdział XXII. Szkodliwa dieta naszej cywilizacji a dieta bezśluzową, naturalny pokarm człowieka Rozdział XXIII. Seksualność (Część 1) Rozdział XXIV. Seksualność (Część 2) Rozdział XXV. Wzmocnienie wydalania poprzez aktywność fizyczną oraz kąpiele (słoneczne, wewnętrzne, wodne i powietrzne) Rozdział XXVI. Przesłanie dla Ehretystów Aneks 1. Formuła „Szczotki dla jelit" Arnolda Ehreta Aneks 2. Ogólne zasady głoszone przez profesora ARNOLDA Ehreta Aneks 3. Przykładowy jadłospis w okresie przejściowym TAK MÓWI ŻOŁĄDEK TRAGEDIA ŻYWIENIA CZŁOWIEKA
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 67
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 151760 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8846 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: The 80/10/10 diet : balancing your health, your weight and your life one luscious bite at a time.
Wyniki mówią same za siebie Niech każdy znajdzie swoją drogę W hołdzie dla T.C. Fry'ego Jesteśmy grubsi (i bardziej chorzy) niż kiedykolwiek Sprzeczne przekazy Nauka o zdrowiu Pułapki myślenia fragmentarycznego Pełnowartościowe produkty - tylko i wyłącznie Zdrowie i dobre samopoczucie to NIE to samo Kontrola wagi: szczyt krótkowzroczności Punkt wspólny dla diety i zdrowia Nasza prawdziwa natura Czy nie jesteśmy mięsożerni? Dowody Więc... Jakimi „żercami" jesteśmy? Czy powinniśmy jeść orzechy, nasiona i inne wysokotłuszczowe rośliny? Jesteśmy owocożerni! Zmysły prawdę ci powiedzą Zdecydowane stanowisko wobec obaw przed owocami Owoce a poziom cukru we krwi Indeks glikemiczny i ładunek glikemiczny To tłuszcz, a nie owoce, powoduje problemy z poziomem cukru we krwi Owoce i chroniczne zmęczenie Owoce i kandydoza Owoce i cukrzyca Owoce i rak Owoce i zgaga Owoce i psucie się zębów Surowa żywność zapewni ci nienaganne zdrowie Obróbka termiczna jedzenia w celu zabicia mikroorganizmów to głupota O co chodzi z tym gotowaniem? Mit o likopenie Korzyści płynące z surowego jedzenia Dokonanie zmiany Objawy „detoksu" - powód do radości Którą drogę wybierzesz? Nasza naturalna dieta: podsumowanie Zrozumienie stosunku kaloronutrientów Wyważone odżywianie „Goldilocks" 80/10/10 dla zdrowia, piękna i energii Długie życie z 80/10/10 Proporcje wprost stworzone dla ludzi Dlaczego procent kalorii? Strzał w dziesiątkę - 80/10/10rv Jak bardzo jest mi po drodze z dietą 80/10/10? Obserwuj własne wskaźniki Spokojnie... Zrobimy to razem Węglowodany - minimum 80% Cukier - odpowiednie dla nas paliwo Rodzaje węglowodanów Dwa obozy węglowodanowe Węglowodany złożone Rafinowane węglowodany proste: śmieciowe jedzenie Owoce: pełnowartościowe węglowodany proste Zostaliśmy stworzeni do jedzenia owoców tropikalnych Białko - maksymalnie 10% Ile białka tak naprawdę potrzebujemy? Oficjalne wytyczne zalecają 10% białka 10% białka obejmuje szeroki margines bezpieczeństwa Sportowcy i kulturyści - 10% to wciąż za wiele Wszystkie pokarmy roślinne zawierają białko Amerykanie spożywają średnio 16% kalorii z białka Niebezpieczeństwa związane ze spożywaniem więcej niż 10% białka Białko tylko z owoców i warzyw Nie ma czegoś takiego, jak niedobór białka Tłuszcz - maksymalnie 10% Ile tłuszczu potrzebujesz? Rola tłuszczów w diecie Rodzaje tłuszczów Ile tłuszczu tak naprawdę jemy? Jedzenie tłuszczu: szkodzi nam, czy nie? Olej to nie jest zdrowa żywność 10% tłuszczów dla zdrowia Kaloronutrientowa huśtawka Wielkie zaskoczenie - witarianie spożywają średnio 60% i więcej tłuszczu! Dlaczego witarianie jedzą tak wiele tłuszczu Co tak naprawdę jedzą witarianie Sałatka o zawartości 75% tłuszczu nie jest niczym niezwykłym! Stabilizacja wagi ciała Czego ludzie nie wiedzą o budowie ciała Jaka ilość tłuszczu w ciele jest zdrowa? Sposoby na zwiększanie masy mięśniowej Utrata lub nabieranie tłuszczu... Właściwy i zły sposób Odwodnienie i masa ciała Cztery przyczyny odwodnienia Czy jesteś odwodniony? Pokonywanie wyzwań związanych z przejściem na surowe odżywianie Ilość kalorii w kęsie Sytość - zaspokajanie głodu i apetytu Zastosowanie 80/10/10 w praktyce Powoli i systematycznie Formuła Jak wiele jawnego tłuszczu? Ile kalorii? Ile jeść Przykładowe plany jadłospisów Sezonowa dostępność produktów Jeśli nie posiadasz wagi Historie sukcesów, osiągniętych dzięki diecie 80/10/10
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 65
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 151730 N, 151731 N (2 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8842 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola Zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 9. Algorytm zmiany systemu odżywiania. Od czego zacząć? Rozdział 10. Algorytm zmiany systemu odżywiania. Kontynuacja Podstawowe systemy wydalnicze Dodatkowe systemy wydalnicze Rozdział 11. Podstawowe zasady zdrowego odżywiania Jak najlepiej spożywać warzywa Rozdział 12. Praktyczne porady dotyczące zmiany odżywiania Owoce Warzywa Oleje roślinne i produkty ostre Rozdział 13. Praktyczne porady dotyczące zmiany odżywiania. Część 2 Zboża Sezam Len Orzechy Rośliny strączkowe Rozdział 14. Praktyczne porady dotyczące zmiany odżywiania. Część 3 Miód Soki Produkty fermentowane (parzone) Rozdział 15. Praktyczne porady dotyczące zmiany odżywiania. Część 4 Wyposażenie kuchni witarianina Chemia w warzywach i owocach Produkty GMO Temperatura posiłków Rozdział 16. Praktyczne porady dotyczące zmiany odżywiania. Część 5 Produkty chemiczne, syntetyczne i uzależniające Wielkość porcji oraz liczba posiłków
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151795 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola Zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 17. Energia życiowa Rozdział 18. Dodatkowo o energii życiowej Dlaczego gotowany pokarm daje energię Obniżenie strumienia energii wraz z wiekiem Różne rodzaje energii Rozdział 19. Podstawowe zasady ozdrawiania dzieci Różnice między dziećmi a dorosłymi Czy dzieci rodzą się czyste? Dziecięca energetyka Żywienie dzieci Trzy reguły dotyczące odżywiania dzieci Dziecięca termoregulacja Rozdział 20. Zakwaszenie organizmu Równowaga kwasowo-zasadowa krwi i jej wpływ na procesy zachodzące w organizmie Objawy zakwaszenia Soda jako środek alkalizujący Naturalne środki alkalizujące Rozdział 21. Diagnostyka laboratoryjna w naturopatii Badania krwi Dwa wskaźniki oceny stanu zdrowia Hemoskanowanie Suplementy diety a marketing sieciowy Nowe życie badania żywej kropli krwi Diagnostyka metodą biorezonansu Rozdział 22. Odżywianie w czasie ciąży Z czego należy zrezygnować O rozsądnym wprowadzaniu zmian żywieniowych Okres karmienia piersią Rozdział 24. Psychologiczne uzależnienie od jedzenia Jak uwolnić się od uzależnienia
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151796 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 25. Teoretyczne podstawy oczyszczania organizmu Przesłanki do uruchomienia procesów oczyszczania organizmu Rola odżywiania w procesach oczyszczania organizmu Związek procesów oczyszczania organizmu z poziomem energii Rozdział 26. Ocena zdolności organizmu do oczyszczania Jelita Nerki i układ moczowy Skóra Płuca Wykorzystanie oceny pracy systemów wydalniczych w ustalaniu indywidualnego planu ozdrawiającego Związek sprawności systemów wydalniczych a energii Zdolność pozostałych narządów do oczyszczania Rozdział 27. Związek odżywiania z procesami oczyszczania organizmu Dwa rodzaje oczyszczania organizmu Rozdział 28. Wpływ wybranych produktów spożywczych na procesy oczyszczania organizmu Rodzaje praktyk oczyszczających opartych na ograniczeniach żywieniowych Głodówka Odżywianie się płynami Małojedzenie Dieta warzywna Witarianizm Oczyszczanie na poziomie chemicznym Weganizm i wegetarianizm Oczyszczanie organizmu na diecie wegetariańskiej i wegańskiej Wybór odpowiedniej praktyki oczyszczającej Rozdział 29. Głodówka Czym jest głodówka? Rodzaje głodówek Mechanizmy oczyszczania w czasie głodówki Minusy głodówki Rozdział 30. Głodówka. Część 2 Wskazania i przeciwwskazania do głodówki Głodówka lecznicza Głodówka zdrowotna System Paula Bragga Właściwości głodówki leczniczej Przygotowanie do głodówki i wyjście z niej Długość głodówki Oczyszczanie świadomości Sucha głodówka Rozdział 31. Odżywianie płynami Istota i korzyści płynnej diety Wskazania do odżywiania się płynami Zasady przyrządzania płynnych posiłków Przygotowania do wejścia i wyjścia Rozdział 32. Małojedzenie Istota małojedzenia Rodzaje małojedzenia Rola przyswajalności w zdrowym odżywianiu Energetyka na malojedzeniu Wskazania do małojedzenia Rozdział 33. Dieta warzywna Wskazania do stosowania diety jarzynowej Rozdział 34. Witarianizm Jak odróżnić procesy wyniszczenia organizmu od procesów oczyszczania na surowej diecie Łagodzenie niedoborów
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151797 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 35. Opis narządów i układów ludzkiego organizmu Anatomia Fizjologia Tryb oczyszczania Zaśluzowanie układu pokarmowego Ocena stopnia zanieczyszczenia jelit Określenie czasu przechodzenia pokarmu przez jelita Rozdział 36. Dwa rodzaje reakcji jelit na zanieczyszczenie Spowolnienie pracy jelit Przyspieszenie pracy jelit Czynniki wpływające na pracę jelit Jeszcze o wskaźniku czasu przechodzenia pokarmu przez jelita po zażyciu środka przeczyszczającego Zmiana pracy jelit z punktu widzenia naturopaty Sezam jako optymalny wskaźnik czasu przechodzenia pokarmu przez jelita Reakcja na sezam Rozdział 37. Cechy szczególne jelit oraz metody ich oczyszczania Jelita leniwe i jelita nadpobudliwe Zredukowanie zanieczyszczeń jelit poprzez modyfikację jadłospisu Dodatkowe środki Dobór odpowiedniej ilości warzyw Odpoczynek układu trawiennego Stosowanie środków przeczyszczających Lewatywy Środek przeczyszczający jako indykator stanu jelit Czas potrzebny do całkowitego oczyszczenia jelit Hydrokolonoterapia Rozdział 38. Osobliwości i metody oczyszczania jelit — część dalsza O próbie sezamowej słów kilka Objawy oczyszczania a fałszywy głód Słaba mięśniówka jelit Wzdęcia i gazy Czas i sposób stosowania środków przeczyszczających Ocena skuteczności środka przeczyszczającego Rozdział 39. Funkcja mikroflory jelit i jej odbudowa Poglądy medycyny konwencjonalnej Podejście naturopatii Dwa rodzaje flory bakteryjnej Rola normalnej mikroflory Rola wyrostka robaczkowego Miejsce bytowania mikroflory Co daje mikroflora Oznaki przywrócenia normalnej mikroflory jelitowej Wpływ toksyn na mikroflorę O witaminach słów kilka O kiszonkach Epilog o mikroflorze Rozdział 40. Wątroba i trzustka: funkcje i oczyszczanie Podstawowe funkcje wątroby Trzy rodzaje oczyszczania wątroby Produkty wspomagające oczyszczanie wątroby Kilka słów o trzustce Rozdział 41. Problemy związane z jamą ustną Zapalenie przyzębia i inne czynniki niekorzystnie wpływające na stan uzębienia Układ pokarmowy - podsumowanie Rozdział 42. Nerki jako system wydalniczy Mechanizm pracy nerek Częstotliwość a ilość przyjmowanych płynów Jednoczesne jedzenie i picie
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151798 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 43. Woda O jakości wody Sposób oceny czystości wody Woda i inne napoje O zabiegach uzdatniania wody Temperatura spożywanej wody Wpływ wody na powstawanie obrzęków Rozdział 44. Skóra jako system wydalniczy Potencjał wydalniczy skóry Trzy stopnie dysfunkcji skóry Dlaczego skóra czasami nie może pełnić funkcji systemu wydalniczego Dlaczego skóra cierpi Rozdział 45. Usprawnienie funkcji wydalniczej skóry Procedury kontrastowe Prysznic naprzemienny Łaźnia i sauna Dwa mechanizmy procedur kontrastowych Kąpiele terpentynowe Rozdział 46. O skórze — ciąg dalszy Problem suchej skóry Higiena skóry Ubrania Zmiany skórne związane z wiekiem Warunki sprzyjające aktywizacji funkcji wydalniczej skóry Cellulit i nadwaga w kontekście działania skóry jako systemu wydalniczego O farbowaniu włosów Hartowanie zimnem Rozdział 47. Układ oddechowy Budowa układu oddechowego Funkcja wydalnicza układu oddechowego Metody pobudzania układu oddechowego do oczyszczania Wydalanie toksyn z płuc Zanieczyszczenie powietrza Rozdział 48. Układ płciowy Żeńskie narządy rozrodcze Męskie narządy płciowe Problem niepłodności Życie seksualne ludzi Antykoncepcja Rozdział 49. Układ sercowo-naczyniowy Trzy główne czynniki zwężenia naczyń krwionośnych Wpływ aktywności ruchowej i skoków temperatury Narządy krwiotwórcze Rozdział 50. Inne układy organizmu: nerwowy, hormonalny, ruchu, odpornościowy, narządy zmysłów Układ nerwowy Problemy ze snem Układ hormonalny Układ ruchu Dysplazj a tkanki łącznej Narządy zmysłów Układ odpornościowy Rozdział 51. Pasożyty Ocena ilościowa pasożytów Zwalczanie pasożytów Rozdział 52. Oczyszczanie świadomości Źródła zanieczyszczeń informacyjnych Środki masowego przekazu Pozostałe źródła zanieczyszczeń informacyjnych Ćwiczenia fizyczne i praktyki energetyczne Obcowanie płciowe i inna czynność seksualna Oczyszczanie przez upust energii
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151799 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 53. Rola aktywności fizycznej i jej wpływ na zdrowie Efekty aktywności fizycznej Sport a energetyka Dieta sportowa Budowanie mięśni Liczenie kalorii Rozdział 54. Trzy podstawowe etapy po przejściu na zdrową dietę oraz zmiany w organizmie Pogorszenie stanu zdrowia w okresie oczyszczania jest normalne Ogólny schemat żywieniowy zdrowego człowieka Ustalanie adekwatnej wielkości posiłku Przyczyny chudnięcia Rozdział 55. Wpływ termicznie przetworzonej żywności na oczyszczanie organizmu Spory wokół termicznie przetworzonej żywności Rozdział 56. O wątrobie O wątrobie słów kilka Reakcja oczyszczania wątroby Przyswajanie tłuszczów Reakcje skórne związane z zanieczyszczeniem wątroby O wątrobie ciąg dalszy Rozdział 57. O procedurach przeczyszczających Szczegóły dotyczące stosowania środków przeczyszczających Bezpieczeństwo procedur przeczyszczających Wpływ lewatyw na mikroflorę O różnicy w działaniu środków przeczyszczających Rozdział 58. Ważny temat: woda O wodzie słów kilka O urządzeniach filtrujących wodę Temperatura spożywanych posiłków i wody Jak postępować w przypadku braku dostępu do czystej wody Rozdział 59. O skórze po raz kolejny Wpływ picia ciepłych napojów na aktywację funkcji skóry jako systemu wydalniczego Alternatywa dla emulsji żywicznych do kąpieli terpentynowych O promieniach słonecznych Jeszcze raz o suchości skóry Nadwrażliwość skóry Rozdział 60. O naczyniach krwionośnych oraz układzie limfatycznym O naczyniach krwionośnych Krwawienie samoistne O układzie limfatycznym Rozdział 61. Uzupełnienie pominiętych tematów O soli Oczyszczanie organizmu z soli Wpływ odżywiania na oczy i wzrok W dwóch słowach o skurczach Znaczenie snu O przetworach mlecznych O łączeniu produktów O bananach O niedoborach witamin i składników odżywczych Produkty fermentowane Kompulsywne jedzenie a psychologiczne uzależnienie od jedzenia Pomiar odczynu pH Świeże owoce a strefy klimatyczne O nieprzyswajalności olejów po raz setny O niepohamowanym parciu na pęcherz po przejściu na surową dietę Rozdział 62. Zmiana odżywiania to zmiana całego trybu życia Odżywianie zwierząt domowych Reakcja ludzi na odmienny styl życia Obcowanie z przedstawicielami medycyny konwencjonalnej
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151800 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: The raw secrets : the raw food diet in the real world. Wydanie 3. odnosi się do oryginału. Na książce także ISBN oryginału.
Bibliografia na stronach 288-[289].
Na surowo Dwie strony ruchu witariańskiego — po której z nich stoisz? Model medyczny Skupmy się na witarianizmie Po której jesteś stronie? Pora zdecydować Rozdział 1. Jak ustalić naturalną dietę Ujęcie biologiczne Ujęcie logiczne Jakie jest nasze miejsce w naturze? Dieta naczelnych Jak uczyć się od zwierząt Instynkt dzieci Rozdział 2. Tłuszcz Zapotrzebowanie na tłuszcz Uzależnienie od tłuszczu? Ile tłuszczu wystarczy? Ile tłuszczu spożywasz? Rozdział 3. Białko Niektórzy ludzie żyją na bardzo niewielkich ilościach białka Skąd bierzesz białko? Rozdział 4. Orzechy i pestki Dieta naczelnych, czyli skąd wiedzieć, co mamy jeść Problemy z nadmiernego spożycia orzechów W przyrodzie Zapotrzebowanie dzieci i kobiet w ciąży Rozdział 5. Zdrowie zębów a witarianizm Rozdział 6. Zboża i pieczywo Nie jesteśmy ziarnojadami Mielec Rozdział 7. Detoksykacja Nigdy niekończąca się detoksykacja Prawdziwa profilaktyka Nie jest normalne, by tak się czuć Rozdział 8. Prawo życiowego przystosowania Czystsze ciało Rozdział 9. Jak zrezygnować ze złych nawyków Popularne tendencje Dobre czy złe nawyki? Dwa podejścia Co jest gorsze? Skuteczność Rozdział 10. Suplementy i superpokarm Suplementy wśród wegetarian i witarian Co powoduje niedobory Enzymy w surowym pokarmie Witamina B12 Rozdział 11. Głód Przyjemność płynąca z głodu Głód prawdziwy i głód pozorny Ściśnięte lub rozprężone gardło Przyjemne odczucie Pozorny głód niczym narkotyk Apetyt i głód Naturalna potrzeba Czym głód nie jest? Kiedy mdlejemy Kiedy czujemy się słabi Zapach potraw i przypraw Różnorodność wznieca apetyt Ile posiłków dziennie? Proste pożywienie Uwagi Frederica Rozdział 12. Sen Sen i dieta Jak ważny jest sen Porady na lepszy sen Rozdział 13. Woda Zapotrzebowanie na wodę Nienaturalne pragnienie Kiedy pić Rozdział 14. Przepisy surowej diety Combo-abombo Rozdział 15. Sól, zioła i przyprawy Sól Przyprawy korzenne Zioła aromatyczne Surowy czosnek, cebula, por Pikantne papryczki Rozdział 16. Łączenie pokarmów Prostota w jedzeniu Skąd się biorą zasady łączenia pokarmów? Łączenie pokarmów uproszczone do trzech prostych zasad Wyjaśnienia Jeszcze kilka zasad Rozdział 17. Jedzenie sekwencyjne Odrobina teorii Najpierw wodniste Najpierw owoce Najpierw kwaśne owoce Trawienie niektórych pokarmów Powtarzamy podstawowe zasady Rozdział 18. Trawienie Oceń swoje trawienie Przyswajanie Rozdział 19. Wyciskanie soków i blendowanie Czy to naturalne? Jak pić soki Koktajle i pokarmy zblendowane Sok z marchwi Rozdział 20. Stuprocentowo surowa dieta Surowa a niepodgrzewana: to nie to samo Surowość to nie jedyne kryterium Podejście racjonalne Czy dieta stuprocentowo surowa jest łatwiejsza? Rozdział 21. Psychologia zmian w odżywianiu Trzeba się tego nauczyć Podejście na luzie Wszystko w równowadze Rozdział 22. Objadanie się i zachcianki Obżarstwo jest częste wśród witarian - tajemnica poliszynela Właściwe podejście Zachcianki Niewystarczające ilości jedzenia Rozdział 23. Kiedy jeść Stałe godziny posiłków Czy możemy jeść w nocy? Rozdział 24. Pokarm, do jakiego jesteśmy stworzeni Owoce Zielenina Warzywa owocowe Warzywa korzeniowe Orzechy i pestki Dzikie rośliny Suszone owoce Mrożone owoce Mleko Jogurt Miód Jajka Mięso Ryby Owady Rozdział 25. Kompromisy Czego unikać Lepszy wybór Nauka to proces Rozdział 26. Czy można porównywać się do innych? Porównywanie się z innymi jest bez sensu Porównujmy siebie do siebie Rozdział 27. Żywność organiczna Czy organiczna żywność jest niezbędna? Jakość czy organiczność? Żywność sezonowa Rozdział 28. Surowa dieta w klimatach zimnych Ideał Jedzenie lokalnych produktów Jakość jedzenia Radzenie sobie z zimnem Owoce tropikalne kontra owoce klimatu umiarkowanego Rozdział 29. Zapasy jedzenia Kupuj jedzenie skrzynkami Zakupy Uprawiaj własne Rozdział 30. Pość, gdy to konieczne Pomijanie kilku posiłków, gdy jesteśmy w stresie Dyskomfort fizyczny, bóle i gorączka Post dobowy Okazjonalny post dwu- lub trzydniowy Dłuższy post Rozdział 31. Dokąd iść dalej? Aneks 1. Komentarze na temat różnych produktów Aneks 2. Plany jadłospisu
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 152016 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola Zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 1. Czym jest zdrowie? Rozumienie zdrowia i choroby Przyczyny i rodzaje zanieczyszczeń organizmu Rozdział 2. Podstawy zdrowego odżywiania Dieta owocowa Rozdział 3. Kiedy jedzenie szkodzi? Rozdział 4. O produktach uzależniających „Legalne narkotyki" i ich wpływ na organizm Sposoby na wyjście z uzależnienia Rozdział 5. Produkty pochodzenia zwierzęcego Mięso Produkty mleczne Jajka Witaminy Jedzenie mięsa a stany zapalne Rozdział 6. Żywność pochodzenia roślinnego Przetwarzanie produktów roślinnych w przemyśle spożywczym Zanieczyszczenie solami i śluzem Nasiona, zboża, orzechy Rośliny strączkowe Owoce i warzywa Rozdział 7. Soki i miód w diecie człowieka. Oleje roślinne i grzyby Soki Miód Oleje roślinne Grzyby Rozdział 8. Rodzaje diet Dieta tradycyjna Dieta wegetariańska Dieta wegańska Witarianizm Szkoła Zdrowia w pytaniach i odpowiedziach
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151794 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106275 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 2068 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Kreatywność)
Na okł.: Empatia, troska, intymność, autonomia, prawo.
Nazwy aut. na s. 255-256.
Bibliogr. s. 245-253.
Dla studentów akademii medycznych, a także dla praktykujących lekarzy.
Sygnatura czytelni BWF: V D 45
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106272 L (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 2065 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Kreatywność)
Rok wyd. wg strony internet. wydawcy.
Bibliogr. s. 112-113.
Sygnatura czytelni BMW: VI U 108 (nowy)
Sygnatura czytelni BWZ: XII A 34
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 138177 N (1 egz.)
Biblioteka WEiZ
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. E 5112 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Kreatywność)
Rok wyd. wg s. internet. wydaw.
Bibliogr. s. 166-167. Indeks.
Sygnatura czytelni BWZ: VI C 83
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WEiZ
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. E 5339 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Kreatywność)
Na okł.: Prawidłowe odżywianie - profilaktyka, właściwa dieta - leczenie.
Bibliogr. s. 439-443.
Dla dietetyków i żywieniowców, a także dla pielęgniarek, lekarzy i farmaceutów.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 125 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 8
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 119631, 119630 (2 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 108898 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 2579 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Kreatywność)
Na okł.: Zintegrowany umysł i ciało.
Bibliogr. s. 557-598 i przy rozdz.
Sygnatura czytelni BWF: IV Ą 15 ; IV Ą 56
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 99224, 99223 L (2 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 2578, F 968 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zarządzanie projektem / Celia Burton, Norma Michael ; [tłumaczenie Jerzy Szymbor]. - Wydanie 1 przetworzone na podstawie wydania 1 [oryginału]. - Wrocław : Wydawnictwo Astrum, [2016]. - 157 stron : ilustracje, wykresy ; 22 cm.
(Kreatywność : seria książek naukowych i popularnonaukowych)
Tytuł oryginału: A practical guide to project management : how to make it work in your organisation.
Bibliografia na stronie 157.
Co powinieneś wiedzieć i co uczynić, aby sporządzić schemat zarządzania projektem Przegląd technik i strategii - Nieco więcej na temat uruchomienia projektu. Sprawdzenie wykonalności Ludzie: terminologią procesy' problemy Planowanie szczegółowe i hormonogram czasowy Rozpoczyna się opracowanie planu szczegółowego Przygotowanie planu zadań projektowych i zasobów Uruchomienie Planu Uruchomienie projektu monitorowanie i kontrola Zakończenie projektu Zamknięcie projektu i przegląd powykonawczy. Negocjacje, konsultanci i kontrakty' komputery Negocjacje Konsultanci i kontrakty Jak najlepiej wykorzystać komputer.
Sygnatura czytelni BWZ: IX L 44
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WEiZ
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. E 5845 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 1456 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105793 L (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 1694 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Wszystko o odchudzaniu nastolatek / Marzena Dalecka. - Wrocław : Wydawnictwo Astrum, 2001. - 99, [1] s. : il. ; 21 cm.
(Zdrowe Życie)
Bibloigr. s. 99-[100].
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 54
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 1846 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności